صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران
 شنبه , 08/آذر/1393
آخرين بروزرساني در زمان پنجشنبه ، 6 آذر 1393 ، 18:30 انجام شده است.

صفحه اصلی >> هالاو


هالاو
جمعه ، 1 فروردين 1393 ، 08:08

 

این آش از آش های معروف  و خوشمزه شهر سنندج است که معمولا در فصل های پاییز و زمستان طبخ می گردد و بعلت وجود سبزی های معطر و با خاصیت نزد مردم مورد توجه است.

مردم خطه سنندج به دلیل کوهستانی بودن و سرسبزی این منطقه گرایش زیادی به تناول غذاهایی که با سبزیهای معطر و خوشبو طبخ می گردد دارند که از آن جمله آش هالاو می باشد.

 

مواد لازم (برای 4 نفر):

حبوبات: نخود 250 گرم – لوبیا سفید 200 گرم

گوشت گوسفندی با استخوان: 400 گرم

پیاز: 1 عدد متوسط

سبزی های معطر شامل: برگ چغندر، پیازچه، جعفری، نعنا

بلغور یا برنج ریز: مقداری

نمک و زردچوبه: به میزان لازم

سبزی نعنا: جهت تزئین

آبغوره (چاشنی آش): به میزان لازم

سیب زمینی: 4 عدد متوسط

 

نحوه پخت:

ابتدا پیاز را خرد کرده با گوشت تفت می دهیم، سپس نمک و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم. حبوبات را که از روز قبل در آب خیس شده اند به آش می افزائیم.

در این هنگام نیز سبزی های خرد شده را به محتویات می افزائیم. مقداری آب به آش اضافه نموده و شعله را روی حرارت متوسط تنظیم تا محتویات شامل گوشت و سبزی و حبوبات خوب بپزد. بعد از پخت گوشت و حبوبات، سیب زمینی ها را پوست کنده به مواد اضافه می کنیم.

هنگامیکه آش، خوب جا افتاد چاشنی آبغوره را بنا بر ذائقه خودتان به آن اضافه می کنید.

اکنون این آش خوشمزه و با خاصیت آماده سرو است.

 

ارزش غذایی:

استفاده از سبزی ها در برنامه غذایی روزانه امری لازم است. زیرا تمام سبزیها دارای ویتامین های مهم و ضروری برای بدن هستند و وجود ویتامین ها جهت عملکرد بهتر سلول های بدن لازم است. اما ممکن است این سوال پیش آید که آیا مصرف سبزی تازه بهتر است یا پخته؟

هرچند تاکید ما بیشتر بر مصرف تازه سبزیجات است اما چون در برخی غذاها این امر امکان پذیر نیست پس بنابراین ارزش غذایی سبزیها حفظ می شود تنها ویتامین های محلول در آب یعنی ویتامین های C و B ممکن است در اثر فرآیند حرارت کمتر گردند.

از مهمترین خواص دیگر سبزیها در غذاها می توان به خاصیت ضدعفونی کنندگی و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن اشاره نمود.

از میان سبزیهای موجود در این آش مقداری به ارزش غذایی نعنا می پردازیم.

نعنا یک ماده تقویت کننده می باشد زیرا دارای تانن است.

مانتول: اثر آرام کنندگی و ضدعفونی کنندگی دارد.

مصرف نعنا برای رفع دل درد – دل پیچه – تسکین درد کبد موثر است.

از نعنا عرقی تهیه می کنند که در بازار تجارت بفروش می رسد.

عرق نعنا طبیعت گرم دارد.

حبوبات آش منبع خوب پروتئین هستند.

مصرف حبوبات در کاهش قند بیماران دیابتی مفید است و اما آبغوره که به عنوان چاشنی آن را به آش میافزائیم دارای خواص زیر است:

آبغوره از غوره (میوه نارس انگور) گرفته می شود که دارای ویتامین های E و C و A است که مصرف آن در غذاها علاوه بر تغییر ذائقه به کاهش چربی بد خون LDL کمک می کند. می توان برای افرادی که قصد لاغر کردن خود را دارند مفید باشد.

 

Halav

The famous and delicious pot of soup in the city of Sanandaj, which usually fall and winter seasons are cooked with aromatic herbs and due to the nature of people's attention.
Due to the mountainous region of Sanandaj region and the same people tend to eat many foods that are cooked with vegetables are aromatic and fragrant soup that it is Halav.

Ingredients (4 servings):
Beans, peas, 250 grams - 200 grams white beans
Sheep meat with bone: 400 g
Onion: 1 medium
Aromatic vegetables such as chard, green onion, parsley, mint
Fine grits or rice, some
Salt and turmeric, to the extent necessary
Dried mint, for garnish
Verjuice (seasoned broth) to the extent necessary
Potatoes: 4 medium

How to cook:

First, we Taft Slice onions with meat, then add salt and turmeric to make it. Beans that are soaked in water before adding to soup.

The chopped vegetables while also adding to the content. Add some water to the soup and adjust the flame on medium heat until meat and vegetables and whole grains contain the contents of a good cook. After cooking meat and beans, peeled potatoes are added to the material.

When the soup, I became the verjuice sauce according to your taste, it can be.
This soup is delicious and the property is ready to serve.

Nutritional value:

It is necessary to use vegetables in daily diet. Because all vegetables contain vitamins and minerals are essential for the body cells is necessary for better performance. But the question may arise whether it is better to use fresh or cooked vegetables?

Although our emphasis is more on the consumption of fresh vegetables, but because it is not possible in certain foods. After the nutritional value of vegetables can be preserved. Only water-soluble vitamins, namely vitamins C and B may be due to less heat process.

Other properties of the vegetables in foods can be disinfecting properties and increase the immune system can be mentioned.

The nutritional value of vegetables in this soup a little mint to pay.

Mint amplifier is a matter because of tannin.

Mantvl: the effect is still dramatic and disinfecting.

Mint used to relieve abdominal pain - nausea - the liver is effective in relieving pain.

Mint sweat of their production sold in the market.

Nature has a peppermint hot sweat.

Soup beans are a good source of protein.

Cereal consumption is useful in lowering glucose levels in diabetic patients. But as a seasoned and verjuice that it can add to the soup has the following properties:

Of sour verjuice (grape fruit) are taken with vitamins E and C is A. In addition to changing consumer tastes in foods where it LDL blood helps to reduce bad fat. Can be useful for people who want to slim down their own.

هالاو

در نگاه بیشتر ببینید
کلمات کلیدی: