صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران
 جمعه , 29/فروردين/1393
آخرين بروزرساني در زمان پنجشنبه ، 28 فروردين 1393 ، 17:55 انجام شده است.

??? ? ????? ???? ???????
اعتبارات ویژه برای شهرهای زیر 50 هزار نفر .::. فضای سبزکمبود جدی سنندج .::. نه مسئولان استان کردستان به یارانه .::. افزایش معادن فعال کردستان  به بیش از ۳۳۰ واحد .::. 80 درصد  از 1700روستاي کردستان آب آشاميدني سالم دارند .::. احداث نیروگاه برق در شهرستان قروه .::. احیا ی 200 روستای متروکه کردستان .::. شعار امسال  با تکیه بر توانایی‌های داخلی محقق می شود .::. 148 گونه گیاهی و جانوری کردستان در معرض انقراض .::. جمهوری اسلامی ایران منحصر به فردترین نظام سیاسی دنیاست. .::.
صفحه اصلی دانستنیها تغذیه و سلامتی طرز تهیه ماست و دوغ گازدار خانگی

طرز تهیه ماست و دوغ گازدار خانگی
( 7 رای )
شنبه ، 10 تیر 1391 ، 00:00

 

طرز تهیه ماست و دوغ گازدار خانگی

 

مواد لازم:

شیر

طرز تهیه :

ابتدا شیر رو توی قابلمه بزرگی می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. مواظب باشید سر نره. یه جوش که خورد، بسه. قابلمه رو از روی گاز بر می داریم و جایی برای خنک شدن می گذاریم. صبر می کنیم تا از اون داغی بیفته. حرارتش باید ولرم باشه. نه گرمتر نه سردتر. وقتی به این مرحله رسید، به میزان هر لیتر شیری که داشتیم، یه قاشق ماست اضافه می کنیم. مثلاً اگر پنج لیتر شیر داشتیم، پنج قاشق ماست می ریزیم توی یه کاسه و مقداری از شیر ولرم رو روش می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم. سپس اینها رو به همه شیرها اضافه می کنیم و حسابی مخلوط می کنیم.

بعد، در قابلمه رو می بندیم و روی قابلمه رو ملافه ضخیم یا پتوی نازک می اندازیم و حسابی قابلمه رو با اینها می پوشونیم. چند ساعتی صبر می کنیم. حالا دیگه ماست به اصطلاح «گرفته» است. ولی نباید به این زودی از آن مصرف کنیم. پتو و ملافه رو از روش بر می داریم و می ذاریمش توی یخچال. تا ۲۴ ساعت. بعد از این مدت، گوشه ماست رو با یک نعلبکی به اصطلاح می شکنیم. یعنی با یک نعلبکی گوشه ای از ماست رو برمی داریم و اون تیکه از ماست رو روی بقیه ماست ها می گذاریم. نعلبکی رو هم می ذاریم همون گوشه ماست بمونه. این کار باعث می شه که آب ماست توی اون قسمت از ظرف جمع بشه. باید به ماست سر بزنیم و آب ماست رو از ماست جدا کنیم. با این کار هم ماست سفت تر می شه، هم آب ماست به این دردی که می گم می خوره. تا اینجا ماست حاضره.

آب ماست ها رو توی یه شیشه یا بطری می ریزیم. وقتی همه اش یه جا جمع شد، در بطری رو سفت می کنیم و می ذاریم یکی دو روز در دمای آشپزخونه بمونه. البته وقتی که داریم آب ماست رو توی بطری می ریزیم، قطعاً مقداری ماست هم واردش می شه. دوغ بعد از یکی دو روز آماده است.

دوغی را باید قبل از مصرف تکان دهید.

نکته ۱: اون چند قاشق ماستی که به شیر اضافه می کنیم، مایه ماسته. هرچی اون مرغوبتر باشه، ماستی که درست می شه هم بهتره.

نکته ۲: وقتی که بعد از دو روز خواستید در بطری دوغ رو باز کنید، خیلی مواظب باشید. آخه خیلی گاز داره!

نوش جان ؛ گوارای وجود !

 

طرز تهیه ماست و دوغ گازدار خانگی

 

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید

. نظر شما پس از تایید نمایش داده میشود.
لطفا نظر خود را فقط در رابطه با مطلب بالا ارایه دهید .